top of page
Fotografi. Närbild på man som ser in i kameran, mot svart bakgrund.

Foto: Mats Lundqvist

Tony Lundman

Tony Lundman är redaktör vid  Konserthuset Stockholm och var tidigare musikkritiker och musikredaktör för Svenska Dagbladet. Han är författare till den hyllade biografin om Anders Eliasson, utgiven på Bokförlaget Atlantis (2012); ”Den bästa biografi jag har läst över en svensk tonsättare” (Aftonbladet). Den boken har kommit ut i en reviderad nyutgåva med nyskrivet material (2022).
 
Lundman medverkar regelbundet i Sveriges Radios recensentpanel i P2:s Musikrevyn,och han har vid flera tillfällen gästat SVT:s Kulturstudion. Han är mångårig medlem av Kungliga Musikaliska Akademiens Publikationsnämnd, där han även varit redaktör för ett antal böcker. Han är också medlem i Sveriges Författarförbund. Han har belönats med STIMs Skriftställarpris för en penna ”som förmår förmedla den musikaliska abstraktionens kraft”.
 
"8" (2019) var Tony Lundmans första roman. "En bladvändare” (Opus Magasin). ”8” är även översatt till finska med titeln ”Kadonnut kahdeksas” (Aviador kustannus, 2020). ”Tiden enligt Bologna” (2021) var Lundmans andra roman.

bottom of page